POLITYKA PRYWATNOŚCI

 

  1. Administratorem danych osobowych, przetwarzanych w zakresie i celu niezbędnym do świadczenia usług, jest Biuro Rachunkowe Omega 24 z siedzibą w Piasecznie (05-500) ul Warszawska 21.

  2. W sprawach związanych z Państwa danymi można kontaktować się z Administratorem pisząc na adres e-mail omega24.omega@gmail.com.

  3. Dane osobowe przetwarzamy w celu: niezbędnym do wykonania umowy lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą przed zawarciem umowy (art. 6 ust. 1 lit. b RODO), realizacji obowiązków wynikających z przepisów ciążącego na administratorze prawa (art. 6 ust. 1 lit. c RODO),realizacji prawnie uzasadnionych interesów Administratora w zakresie ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami (art. 6 ust. 1 lit. f RODO).

  4. Podanie danych jest dobrowolne, jednak konieczne dla celów związanych z wykonaniem umowy lub realizacji żądań osoby której dane dotyczą (np. korespondencja w zakresie udzielenia odpowiedzi na zadane pytania). Nie podanie danych spowoduje brak możliwości nawiązania współpracy, udzielenia odpowiedzi na zapytanie.

  5. Administrator dokłada wszelkich starań, aby chronić dane osobowe klientów i użytkowników przed nieuprawnionym dostępem do tych danych osób trzecich, stosując organizacyjne i techniczne środki bezpieczeństwa na wysokim poziomie.

  6. Odbiorcami danych są instytucje upoważnione z mocy prawa (np. ZUS, Urząd Skarbowy itp.) oraz podmioty współpracujące z Omega 24 (np. informatycy w zakresie wsparcia technicznego, kancelarie prawne, firmy windykacyjne).

  7. Dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny do realizacji umowy oraz przez okres określony w obowiązujących przepisach prawa jednak nie dłużej niż jest to niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora między innymi do momentu przedawnienia roszczeń z tytułu umowy lub do momentu wygaśnięcia obowiązku przechowywania danych/ dokumentów księgowych wynikającego z przepisów prawa.

  8. Dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej.

  9. Osobom, których dane przetwarzamy przysługuje: prawo dostępu do swoich danych osobowych, modyfikacji nieprawidłowych danych a także w określonych przypadkach usunięcia danych, ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania; prawo przenoszenia danych a także prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

  10. Udostępnione dane nie będą podlegały zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji ani profilowaniu.

  11. W celu realizacji przysługujących Państwu praw należy skontaktować się z Administratorem pisząc na adres e-mail: omega24.omega@gmail.com.



POLITYKA COOKIES
 

  1. Administrator może używać plików cookies, kiedy użytkownik korzysta z usług dostępnych za pośrednictwem serwisu internetowego Administratora.

  2. Pliki cookies, które mogą zostać użyte na stronach internetowych serwisu kojarzone są wyłącznie z przeglądarką danego komputera - użytkownik jest anonimowy (bez podawania imienia lub nazwiska użytkownika). Są to informacje zapisywane przez serwer Administratora na komputerze użytkownika, które mogą być odczytane przez serwer Administratora przy każdorazowym połączeniu się z komputera użytkownika.

  3. Pliki cookies dostarczają danych statystycznych o ruchu użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych stron serwisu Administratora.

  4. Administrator może także umieszczać pliki cookies w celu monitorowania ruchu użytkowników w serwisie.

  5. Użytkownik może w każdym czasie wybrać sposób obsługi plików cookies w strefie internetowej poprzez zastąpienie automatycznej obsługi plików cookies na obsługę indywidualną (ustawienia użytkownika).

  6. Szczegółowych informacji w tym zakresie udzielają dostarczyciele programów do obsługi strefy internetowej (przeglądarek), zazwyczaj w zakładce "opcje internetowe” lub podobnej. Wyłączenie opcji akceptowania plików cookies przez użytkownika w swojej przeglądarce - zablokowanie, monitowanie ich może spowodować utrudnienia czy wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych usług Administratora.

  7. Dostęp do danych posiada także firma Google Inc. (poprzez wykorzystywanie do celów statystycznych funkcjonalności Google Analytics) oraz serwis społecznościowy Facebook (poprzez obecność na stronach wtyczek umożliwiających dzielenie się treścią).

 

 

KONTAKT >

Omega24 

Biuro Rachunkowe

ul. Warszawska 21

05-500 Piaseczno

Biuro Rachunkowe

05-500 Piaseczno

Ul. Warszawska 21

księgowość Piaseczno